Η MAREX, είναι Νορβηγική εταιρεία κατασκευής σκαφών γνωστή για την μοντέρνα δεξιοτεχνία της, τη μακροζωία των σκαφών της και τους αψεγάδιαστους σχεδιασμούς της. Πάνω από τέσσερις δεκαετίες έχουν περάσει από το πρώτο σκάφος που κατασκευάστηκε στη Νορβηγία.

Το αυθεντικό ναυπηγείο της Marex ιδρύθηκε το 1973 στο Grimstad, μια μικρή πόλη νότια της ακτής της Νορβηγίας. Ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Marex ήταν το Eyvin Aalrud για περισσότερα από 20 χρόνια. Σύντομα μετά την ίδρυση της, η Marex μετατράπηκε σε επιτυχία λόγω της μακροχρόνιας βλέψης του Eyvin. Η Marex παραμένει μία οικογενειακή εταιρεία, εξελίσσοντας σταδιακά σε μία από τις πιο σταθερές κατασκευαστικές εταιρείες σκαφών στην Ευρώπη, σε ένα πολύ άστατο τομέα. Σήμερα, η εταιρεία διοικείται από τους δύο γιους του ιδρυτή, τον Espen και τον Thomas. Τα δύο αδέρφια γεννήθηκαν στην καρδία της Βιομηχανίας Σκαφών, με το πάθος τους για τα σκάφη και την οικογενειακή επιχείρηση να τους κατευθύνει προς την επιτυχία. Επιπροσθέτως, η εξαιρετική ηγεσία και η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες σκάφων, είναι από τους παράγοντες που οδήγησαν τη Marex στην επιτυχία.

Σήμερα η Marex, πιο δυνατή και μεγάλη από ποτέ, διαθέτει μεγάλο δίκτυο εμπόρων που επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Η μοντέρνα δεξιοτεχνία, το design και η μακροζωία των σκαφών, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που έκαναν τη Marex γνωστή ευρέως. Απόδειξη για τα παραπάνω είναι τα βραβεία που της έχουν απονομηθεί τόσο σε Παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε Εθνικό.